Matematik

Integral halløj

25. januar 2010 af NGmacleod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan udrede en logisk løsning for mig?

Grafen for f(x)=x2, x-aksen og den lodrette linje x = a afgrænser et område. Bestem a så områdets areal er 9.

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2010 af mathon

Tegn det!

     0ax2dx = 9

      (1/3)[x3]0a = 9

      (1/3)a3 = 9

      a3 = 27 = 33

      a = 3
.......................

kontrol på TI-89
      ∫(x2,x,0,3) =


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2010 af Duffy

Løs integral-ligningen ∫0 a x2 dx = 9


Skriv et svar til: Integral halløj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.