Matematik

punktmængde

25. januar 2010 af Milll (Slettet)

Hej allesammen, hvordan regner man den nedenstående opg?

Ved 1'eren.

finder jeg den anden grænse ved at sætte f(x)=0 så får jeg det til 2

http://peecee.dk/upload/view/220395


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2010 af sigmund (Slettet)

For at lette beregningerne, læg så 1 til f(x). Det ændrer ikke på arealet af punktmængden. Husk så også at lægge 1 til y, således at du får en linje med ligningen y = 4 og en parabel med forskriften f(x) = x^2 - 2x + 1. Integrer så 4 - f(x), hvor grænserne er skæringspunkterne mellem y = 4 og f(x).


Svar #2
25. januar 2010 af Milll (Slettet)

ej det forstår jeg ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Nej, det er måske ikke så nemt. Jeg har vedhæftet et billede, hvor situationen er tegnet. Jeg mener bare, at ved at lægge 1 til begge funktioner, så hæver vi hele punktmængden til at ligge over x-aksen, således at vi kan beregne arealet i ét hug, i stedet for at dele det op i tre integraler. Arealet er dog stadig det samme.

Vedhæftet fil:parabel-linje.png

Skriv et svar til: punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.