Matematik

2 simple opgaver

26. januar 2010 af MadsK18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og mangler 2 sidste opgaver i mit hjemmeopgavesæt, som jeg er gået fuldstændig død i. Har forsøgt og forsøgt uden at, mener jeg selv, komme frem til det rigtige resultat. Håber på lidt hjælp!!

Opg. 1:
Givet funktion: f(x)=2*x^2+2*x+2
Bestem ligningen for tangenten i det punkt, hvor funktionens graf skærer i y-aksen


opg. 2:
En funktion f er bestemt ved:
g(x)= -x^3- 3x^2 + 3
Bestem funktionens monotoniforhold


På forhånd mange tusinde tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af mathon

Opg. 1:
            grafen for f(x) skærer y-aksen i (0,2)
 

            f '(0) = 4·0 + 2 = 2

tangentligningen i (0,2)

            y = f '(2)·(x-0) + 2

            y = 2·(x-0) + 2

            y = 2x + 2


Svar #2
26. januar 2010 af MadsK18 (Slettet)

Tak! Hvad med den sidste? :-)


Skriv et svar til: 2 simple opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.