Matematik

Ulighed

26. januar 2010 af christiasoerensen (Slettet)

Løs uligheden:    

(x-1)*(x+2) > 0

x^2+2x-1x-2 > 0

x^2+x-2 > 0

x^2+x > 2

Nu er jeg gået i stå , jeg er i tvivl om, om det er rigtigt det jeg har gjort , jeg beder ihvert fald om noget hjælp ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Nulpunkter for x=1 og x=-2         (nulregelen)

hvis x=0 er udtrykket (x-1)*(x+2)=-2

det er altsp ikke større end 0

Tegner du grafen får du en parabel, der vender benene opad. Udtrykket er større end 0 når parabelen er over x-aksen, hvilket vil sige i de to ender.

x<-2 eller x>1


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.