Matematik

Optimering

28. januar 2010 af TaniaL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.
Kan nogen hjælpe mig med denne opgave. Den skal afleveres i morgen, så jeg SKAL bare lave den i dag, og har lidt svært ved den. Der står:

En kasse uden låg ,med kvadratisk bund skal kunne rumme 1,5m3. Sidelængden i den kvadratiske bund (angivet i meter) betegnes l, og højden af kassen (angivet i meter) betegnes h.
1. Bestem højden h udtrykt ved sidelængden l. 
Den har jeg lavet sådan:
R= h*l*l= 1,5m3
h= 1,5/^2
2. Bestem sidelængden og højden for en sådan kasse. (Her er jeg hel blank)..

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2010 af keg (Slettet)

du mangler i det første spørgsmål et I i nævneren

h=1,5/I2

2) du har en ligning med to ubekendte og den er der vist ingen som kan løse, så du kan sove roligt, med mindre du har flere oplysninger til opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2010 af jesperher (Slettet)

så forstår jeg bedere at jeg heller ikke kunne få den til at gå op.. nu kan selv jeg sove roligt :)


Svar #3
30. januar 2010 af TaniaL (Slettet)

Hehe ok. 

Tak for jeres hjælp, men det lykkedes mig faktisk at løse den. Jeg fik hjælp af min lære og hun fortalte at jeg skulle gøre således:

OA= l^2+4h*l <=> sætter 1,5 på h’s plads
OA= l^2+4*1,5*l <=> differentier
OA’= 2l+6= 0 <=> sætter ligningen lig med nul
x= -3
Sidelængden af kassen er -3

 


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.