Matematik

Lineære funktion.

30. januar 2010 af lisbethdam (Slettet)

Hej, håber at der er en der lige kan hjælpe mig...;)

Trykket i en beholder afhænger lineært af temp. ved temp. på 27 g er trykket 750 mm og ved 71 grader er trykket 860

så er spørgsmålet er det ikke rigtig at 27, 750 = x1, y1   og 71,860 = x2, y2

2 spørgsmål-

den temp der svarer til trykket 0 betegnes som det absolutte 0pnukt. bestem denne temp.

-hvordan vil i gøre det? jeg er helt blank for ideer? jeg vil jo mene at den så er o...

på forhånd tak for hjælpen. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2010 af mathon

1)     y = ax + b           beregn a og b ved indsættelse af de kendte størrelser
                                   to ligninger med to ubekendte

2)     0 = ax + b           isoler x


Svar #2
30. januar 2010 af lisbethdam (Slettet)

Hej Mathon.

Jeg har regnet ud at det skulle blive 2,5x + 1848

Y= 2,5x +1848

og ja så skal x isolerers men spørgsmålet er om det er de rigtige tal jeg har kommet ind i de rigtige steder!!??

(y1,x1)(y2,X2) det er nu mere det jeg er i tvivl om da jeg syntes det lyder underlig det tal jeg er kommet frem til :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2010 af mathon

...det kan du godt

         a = (y2-y1) /(x2-x1) = (860-750)/(71-27) = 2,5


Svar #4
30. januar 2010 af lisbethdam (Slettet)

Ok, Tak for hjælpen så satser jeg på at det er rigtig det jeg har lavet. Men blev en kende usikker da jeg syntes det lød underligt...

endnu engang tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. januar 2010 af mathon

1848 er ikke rigtig

     b = y - ax

     b = 750 - 2,5·27


Svar #6
30. januar 2010 af lisbethdam (Slettet)

Hmm...

y1 -a-x1 = 750 * 2,5x - 27 = 1848 hvad har jeg gjort forkert?

 ok nu prøvede jeg lige en anden.

Y2 -a * x2 = 860- 2,5 * 71 =682,5 ? er det rigtig?

det burde jo give det samme....`??


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. januar 2010 af mathon

     y = 2,5x + 682,5     er rigtig


Svar #8
30. januar 2010 af lisbethdam (Slettet)

Ha ha har opdaget fejlen har kommet til at sætte gange ind istedet for - er det så rigtig at det giver 720,5?

men burde ive det det ikke give det samme som y2-a*x2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2010 af mathon

                860 - 2,5·71  = 682,5 = 750 - 2,5·27


Svar #10
30. januar 2010 af lisbethdam (Slettet)

TAK for hjælpen :o)

Det er da vist godt jeg er færdig med denne aflevering,,,

Ja det skal jo give det samme...og det gør det jo så også hvis man kan finde ud af at taste det ind!;)


Skriv et svar til: Lineære funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.