Matematik

vektorer

30. januar 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jeg er desværre gået i stå på disse spørgsmål:

1) vektor a(3 1) vektor b(4 -2)  vektor c(10 1)

Bestemt tallene s og t så vektor c= s*a og t*b. Har prøvet at gange ind, men jeg kan ikke finde frem til noget når der er to ubekendte?

2) om vektor a oplyses det at længden af vektor a^2 = 20 og a er ensrettet med (2 1)

bestemt koordinaterne for a ( til opgaven må ikke bruges hjælpemidler)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af peter lind

1) Du skal løse ligningen (10,1) = s(3,1)+t(4, -2). Skriv det ud i koordinater og du får 2 lineære ligninger med 2 ubekendte

2) find kvadratet på længden af (2,1) og gang den med et tal så resultatet bliver 20


Svar #2
30. januar 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Undskyld, jeg plejer normalt ikke at være langsom, men det forstår simpelthen ikke hvad du mener med opg 1?

Hvis jeg finder længden af vektor a får jeg √5, men når det er en opgave uden hjælpemidler er det da noget svært at renge videre med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2010 af peter lind

1) hvis du ser på førstekoordinaterne får du 10=3s+4t

2) Du kan bare regne videre som kvadratroden af 5. Der er ingen grund til at finde et tilnærmet decimaltal


Svar #4
30. januar 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Skal jeg så bare finde to tal f.eks.  s=2 og t=1 ?

Nej okay, mend et er jeg svært ved hovedregning at finde frem til hvad kvadratroden af 5 skal ganges med for at få 20 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2010 af peter lind

Det er ikke længden der skal være 20 men kvadratet på længden


Svar #6
30. januar 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Dvs 400? Det kan jeg bare ikke få til at passe med noget som helst? Og hvordan er det ensrettet med (2 1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2010 af peter lind

En vektor er ensrette med (2,1) når den kan skrives som k(2,1) Du skal altså finde k så k2*u2= 20, hvor u er længden af (2,1)


Svar #8
31. januar 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Okay det er jeg med på, men det kan da ikke passe det er sådan jeg skal gøre det når det skal være hovedregning, altså uden hjælpemidler? Jeg skal finde ud af hvad √5 ^2 skal ganges med i 2. for det giver 20 ?  


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2010 af peter lind

Hvad er kvrod(5)2 ? eller u2 om du vil?


Svar #10
31. januar 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Nårh jamen det er jo 5! Så vil k altså være 2, da 2^2 *5 = 20?


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.