Matematik

Differentialligninger

30. januar 2010 af BJK08 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle. Håber at der er nogen som kan hjælpe mig igang med nedenstående opgave om differetialligninger:

En cylinderformet beholder, der er 225 cm høj, har et hul i bunden. Når der er vand i beholderen, vil det løbe ud gennem hullet, således at vandhøjdens ændring kan beskrives ved differentialligningen:

h'(t) = -0,168*sqr(h)

Hvor h er vandhøjden målt i cm og t er tiden målt i sekunder.

Bestem en forskrift for h, idet det oplyses, at beholderen er fyldt med vand til tidspunktet t=0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af peter lind

Du skal bruge et CAS værktøj til at løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2010 af Lukka (Slettet)

h(0) = 225.

Ligningen er separabel:  dh/dt = -0,168√h. Integrer og beregn konstanten vha. h(0).


Svar #3
31. januar 2010 af BJK08 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ; )


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.