Fysik

Halveringstykkelse :)

31. januar 2010 af Betidanon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
Jeg sidder lidt fast i en opgave omkring halveringstykkelse..

Jeg har fået følgende oplysinger:

gamma -stråling med energien 500 keV har absorptionskoefficienten μ=2 cm-1 i bly.

Og jeg har fået stillet følgende spørgsmål:

Hvor stor en del trænger gennem en blyplade med tykkelsen 5,0 cm ?

Jeg har udregnet x½ og omregnet μ til en SI - enhed, men jeg er llidt i tvivl om den formel man skal bruge.
 

I = I0 * e ^ μ*x

Hvad er hvad?.....
Håber der er nogle, der kan hjælpe !


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

Du skal finde I/I0 for x = 5 cm


Svar #2
31. januar 2010 af Betidanon (Slettet)

Så formlen hedder:

I/I0 = e20mm*5cm ?


Skriv et svar til: Halveringstykkelse :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.