Matematik

Logaritme

31. januar 2010 af Holmboe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan udregner man dette uden brug af hjælpemidler?

58=6 * 0,68^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af PeterValberg

 Ved at være f........ god til hovedregning :-)

58 = 6 * 0,68x

58/6 = 0,68x

ln(58/6) = x * ln(0,68)

ln(29/3)/ln(17/25) = x                               (0,68 = 68/100 = 17/25)

x ≈ -5,8826  

denne sidste udregning kan de færreste klare i hovedet :-) så hvis det SKAL være
uden hjælpemidler må forrige linje være det svar, man skal satse på.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. januar 2010 af Holmboe (Slettet)

tak skal du have :D


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.