Fysik

haster, stjernedannelse

31. januar 2010 af mallesxD (Slettet)

Hej :)

jeg har virkelig prøvet at løse opgaven, men kan virkelig ikke forstå den... nogen som vil hjælpe mig?

en gassky som den ser ud efter kontraktion i 60000 år. stjerner dannes ud fra sådanne enorme gasskyer, der primært indeholder hydrogen og helium.

en gassky er kugleformet med radius 1,25 lysår og densitet 1,6*10^-18 kg/m^3. temperaturen i gasskyen er 11 K. den gennemsnitlige partikelmasse i gasskyen er 2,45u.

a) beregn gasskyens masse. Hvor mange gange Solens masse er det?

b) beregn trykket i gasskyen.

mit forslag det opgave a) er at bruge de her formler:

V = 4/3 * pi * r^3

m = g * V

= 4/3 * pi * r^3 * g

??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

Hvis du med g mener massefylden er det korrekt. Du skal simpelthen sætte de angivne værdier efter omregning til SI systemet ind i din formel.

I b skal du benytte P*V=nRT V har du fundet i spørgsmål a og n kan du finde af den sidste oplysning i opgaven


Svar #2
31. januar 2010 af mallesxD (Slettet)

 er det her så rigtigt?

v = 4/3 * pi * 9,46053 * 10^15m * 1,25 lysår ^3 = ********

m = 1,6 * 10^-18 kg/m^3 * v = ******* (og v finder vi ovenfor)

= 4/3 * pi * 9,4653 * 10^15m * 1,25 lysår^3 * 1,6 * 10^-18 kg/m^3 = ********


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2010 af clausen1111 (Slettet)

Det er rigtigt hvis du sætter parantes udenom afstanden i meter. Jeg fik 1,11 x 10^31 kg svarende til 5,6 solmasser - som ikke er ret meget i astronomisk forstand - ...


Skriv et svar til: haster, stjernedannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.