Matematik

Reduktion af bogstavudtryk

31. januar 2010 af Mads_Kronborg (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa folkens jeg har forstået en del af hvordan man laver reduktion af bogstavudtryk, men jeg sidder alligevel fast... det kunne være ret at hvis nogen kunne hjælpe...og jeg har os selv prøvet at lave den men kan ikke få resultatet efter anden linje i stykket ved jeg ik hvad jeg skal gøre... på forhånd tak!

1/(ab+b^2 )+1/(a^2-ab)-2/(a^2-b^2 )
<=>
1/(b(a+b))+1/(a(a-b))-2/((a+b)(a-b))



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Gang første brøk med a(a-b) i tæller og nævner: a(a-b)/(ab(a+b)(a-b)).

Gang anden brøk med b(a+b) i tæller og nævner: b(a+b)/(ab(a+b)(a-b)).

Gang tredje brøk med ab i tæller og nævner: 2ab/(ab(a+b)(a-b)).

Sammenlagt giver det (a(a-b) + b(a+b) - 2ab)/(ab(a+b)(a-b)) = (a2-ab+ab+b2-2ab)/(ab(a+b)(a-b)) = (a-b)2/(ab(a+b)(a-b)) = (a-b)/(ab(a+b)).


Skriv et svar til: Reduktion af bogstavudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.