Matematik

Hjælp til vandingsanlægget !

31. januar 2010 af Tinaa09 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Alle Sammen :)

Jeg er igang med folkeskolens afgangsprøve maj - juni 1999

Opgave 4.2 og 4.3 kan jeg ikke helt finde ud af .

4.2 lyder:

Marken, der skal vandes, har form som et rektangel og er 216 m lang og 120 m bred.

Lav en tening af marken i målestoksforholdet 1:1000

og 4.3 Lyder:

Der må ikke vandes uden for marken.

Skraver på din tegning de områder, der med det viste anlæg ikke bliver vandet .

I kunne eventuelt vedhæfte et billede af hvordan den ser ud eller noget der kunne hjælpe ;)

Håber der er nogen der kan hjælpe , jeg vil blive meget glad :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af Brateslav (Slettet)

 Dividere tallene 216 : 1000 - og 120m : 1000 Også tegner du den.

Forstår ikke 4.3 der må være nogle flere oplysninger?


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2010 af Brateslav (Slettet)

 Ups . Glem det jeg sagde oven over det er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af Brateslav (Slettet)

 Og det lyder forkert hvis det er 1:1000, er du sikker på der ikke står 1:100? Fordi den bliver ekstrem lille hvis det er 1:1000..


Brugbart svar (2)

Svar #4
31. januar 2010 af Brateslav (Slettet)

 216m x 100 = 21.600cm : 1000 = 21.6 Cm , 120 x 100 = 12.000 cm : 1000 = 12 Cm

12 cm  og 21,6 cm .

Ved ikke med 4.3, sorry for alle misforståelserne det her er rigtigt


Svar #5
31. januar 2010 af Tinaa09 (Slettet)

Der står også: Vandingsmaskinen kan indstilles til at vande i en halvcirkel med en radius på 30 meter , men tror ikke det skal bruges til noget .

og, når vandingsmaskinene er igang, kører den hen over marken parallelt med den lange side ?  

Hmm jaa der står 1:1000 :s


Svar #6
31. januar 2010 af Tinaa09 (Slettet)

Det går ikke spor ;) og tak håber jeg kan finde ud af det :)


Svar #7
31. januar 2010 af Tinaa09 (Slettet)

gør*


Skriv et svar til: Hjælp til vandingsanlægget !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.