Matematik

bestemme f `(x)

31. januar 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis der står    f(x)=6*kvardratrod x-2x at bestemme f ´(X)=6*1/2KVARDRATROD X -2X ?

Altså  f(x)=seks gange kvardratroden af x minus to x

bliver f `(x)=seks gange et divideret med 2*kvardratrod x minus to x 

hvordan regner man den ud for at finde f `(x)=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Du har f(x) = 6(x-2x)1/2. Ved at anvende reglerne for differentiation af sammensatte funktioner samt differentiation af potens, fås f'(x) = 2*(1/2)*6*(x-2x)1/2-1 = 6*(x-2x)-1/2 = 6/√(x-2x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2010 af PeterValberg

Det er slet ikke så svært, som man skulle tro ved første øjekast, - se venligst vedhæftede pdf.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:hjaelp_til_fmaerkex.pdf

Skriv et svar til: bestemme f `(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.