Matematik

Hjælp til sidste stykke i denne opgave.

01. februar 2010 af ggf (Slettet)

Hvordan løser jeg sidste del i denne opgave?: http://peecee.dk/upload/view/222055/full

den med lim g(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Du har en funktion g med forskriften:

g(x)=22+f(x)

Du ved, at f er en eksponentielt aftagende funktion (du kender også dens specifikke forskrift, men jeg gider ikke regne den ud, da det er unødvendigt for at give dig et svar),  således der altså gælder, at:

g(x)=22+ba^x

Du bliver nu bedt om at finde grænseværdien, når x --> ∞. Da eksponentielfunktionen er aftagende, ved vi, at 0<a<1. Forestil dig nu, hvad der sker, når x går imod uendelig, dvs når x kommer tættere og tættere på at være uendelig. Du vil se, at leddet a^x --> 0 for x -->∞, hvorfor der også må gælde, at ba^x --> 0 for x --> ∞. Men at x --> ∞ ændrer ikke på de 22, da dette tal ikke er afhængigt af x. Dermed har vi altså lige argumenteret for (uden forskrift endda), at:

limx-->∞g(x)=limx-->∞22+ba^x = 22 


Skriv et svar til: Hjælp til sidste stykke i denne opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.