Fysik

emission

04. februar 2005 af Feel (Slettet)
En af linierne i kviksølvs emissionspektrum svarer til en overgang mellem to stationære tilstande med energierne - 1,56eV og 5,53 eV
Bestem liniens bølgelængde.

kan ikke skrive hvad jeg har gjort for kan virkelig ikke finde ud af hvad jeg skal gøre!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Find forskellen i energi mellem de to tilstande. Den foton der emmiteres har denne energi.
Du ved at der gælder
E = h*f = h*c/lambda
<=>
lambda = h*c/E

Svar #2
04. februar 2005 af Feel (Slettet)

men energien er minus vil lamda så ikke også blive minus?

Svar #3
04. februar 2005 af Feel (Slettet)

RETTELSE...glemte at skrive at energien var -1,56eV og -5,53eV!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2005 af frodo (Slettet)

stadigvæk så er det forskellen imellem dem, der er af betydning:

E=-1,56eV-(-5,53eV)=3,97 eV

find bølgelængden derudaf..

Svar #5
04. februar 2005 af Feel (Slettet)

lamda = h * c/E = (6,63*10^-34* 3*10^8)/ 3,97 eV = 5 * 10^-26m
kan det virkelig være rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2005 af sigmund (Slettet)

Nej, du glemmer at omregne fra elektron-Volt til Joule.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Notér dig sigmunds bemærkning i #6. Energien 1 eV ækvivalerer 1.6021773*10^(-19)J. Du skal også være konsekvent med brugen af enheder i udregningen i #5. Hvis du indsætter samtlige størrelser i SI-enheder, går det ikke galt;

h = 6.626*10^(-34)J*s
c = 2.998*10^8 m/s
E = 6.36*10^(-19)J

Indsæt og beregn lambda igen.

//Singularity

Skriv et svar til: emission

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.