Matematik

Matematik - radius og rumfang

02. februar 2010 af 1234564 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.
Jeg sidder med mine matematik lektier, og der er et par opgaver, jeg meget gerne vil have hjælp til:


En herrehåndbold har ifølge reglerne en omkreds på 58-60 cm.
En kvindehåndbold har ifølge reglerne en omkreds på 54-56 cm.

a) Beregn radius i den størst tilladte bold for herrer og damer.
b) Beregn rumfanget i den største tilladte bold for herrer og damer.


Hvordan regner jeg disse opgaver ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Omkredsen = 2πr              indsæt omkredsen og π i formelen, så har du en ligning hvoraf du kan finde r

Rumfang  4/3 π r3              indsæt de fundne radier


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

Radier= Værdier.. Bare så han har en bedre forståelse. Og husk det er den størst tilladte bold.. Dvs For mænd=60 cm. For damer=56cm...


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

a) Beregn radius i den størst tilladte bold for herrer og damer.          
    Herrer: 60/(π*2) = 9,54 cm
    Damer: 56/(π*2) = 8,91 cm

b) Beregn rumfanget i den største tilladte bold for herrer og damer
    Herrer:  4/3*π*9,543 = 3636,91 cm3
    Damer: 4/3*π*8,91 = 2962,93 cm3
 


Svar #4
02. februar 2010 af 1234564 (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Matematik - radius og rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.