Matematik
integral 4^x/4^x+2?????
05. februar 2005 af
claudia (Slettet)
Hej...jeg slås med denne integral...kan ikke komme frem til den rigtig resultat som skulle være 1/2(facitliste)
Jeg har prøvet med t=4^x+2 og partiel integration....
Har I nogle ideer???
Tak
Jeg har prøvet med t=4^x+2 og partiel integration....
Har I nogle ideer???
Tak
Svar #1
05. februar 2005 af Matrix (Slettet)
Kunne godt have brugt lidt parenteser, men med det du skriver går jeg ud fra at integralet er
integral 4^x/(4^x+2)dx
Normalt giver et ubestemt integral ikke en konstant, så enten har du glemt at skrive grænserne eller også er din facitliste forkert.
Well, den løses ved substitution:
Du insætter t=4^x+2
dt/dx = 4^x*ln(4) <=> dx = 1/(4^x*ln(4))dt
Hermed fås integralet
integral 4^x/t * 1/(4^x*ln(4))*dt =
integral 4^x/(t*4^x*ln(4))* dt =
integral 1/ln(4) * 1/t * dt =
1/ln(4) integral 1/t*dt =
1/ln(4) * ln(t)
Der substitueres tilbage:
1/ln(4) * ln(4^x+2) <=>
ln(4^x+2)/ln(4)
-Matrix!
integral 4^x/(4^x+2)dx
Normalt giver et ubestemt integral ikke en konstant, så enten har du glemt at skrive grænserne eller også er din facitliste forkert.
Well, den løses ved substitution:
Du insætter t=4^x+2
dt/dx = 4^x*ln(4) <=> dx = 1/(4^x*ln(4))dt
Hermed fås integralet
integral 4^x/t * 1/(4^x*ln(4))*dt =
integral 4^x/(t*4^x*ln(4))* dt =
integral 1/ln(4) * 1/t * dt =
1/ln(4) integral 1/t*dt =
1/ln(4) * ln(t)
Der substitueres tilbage:
1/ln(4) * ln(4^x+2) <=>
ln(4^x+2)/ln(4)
-Matrix!
Svar #2
05. februar 2005 af Duffy
Hvad er dine integrations-grænser?
Og er det dette integral:
integral(4^x/(4^x+2))dx
eller denne :
integral(4^x/(4^x)+2)dx
eller denne :
integral[(4^x/(4^(x+2))]dx
eller...
du mener????
Duffy
Og er det dette integral:
integral(4^x/(4^x+2))dx
eller denne :
integral(4^x/(4^x)+2)dx
eller denne :
integral[(4^x/(4^(x+2))]dx
eller...
du mener????
Duffy
Svar #3
05. februar 2005 af claudia (Slettet)
integralen er:
S((4^x)/((4^x)+2))dx og det er rigtigt at den er en bestemt integral med grænserne 0 og 1
tak for hjælp
S((4^x)/((4^x)+2))dx og det er rigtigt at den er en bestemt integral med grænserne 0 og 1
tak for hjælp
Skriv et svar til: integral 4^x/4^x+2?????
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
