Matematik

Forklaring og mellemregninger?

02. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hej. Er de her løst rigtigt?

(x+3)(2x+3)=

x+3*2x+3

x*2x=2xx

3+3= 6

2xx+6

Så skal jeg finde værdien af det reducerede udtryk, når x= -1

Er det så ikke sådan her= 2+6*-1 = 2-6 = -4

(3+y)(y-4)

3+y*y-4

y*y = y

3-4= -1

y-1

Så skal je´g finde værdien af det reducerede udtryk, når y= 5

Er der sådan her= y*5-1 = 5-1 = 4

Er det rigtigt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af Duffy

NEJ!

(x+3)(2x+3)=

x+3*2x+3 ULOVLIG REGNEOPERATION
 

Du skal gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2010 af PeterValberg

Som Duffy så rigtigt bemærker ovenfor i #1, så multiplicerer ("ganger") man flerleddede størrelser (parenteser) med hinanden ved at gange hvert af leddene fra den en parentes med hvert af leddene i den anden parentes.

(x+3)·(2x+3) = x·2x +x·3 + 3·2x + 3·3 = 2x2 + 3x +6x + 9 = 2x2 + 9x + 9 (hvilket er facit)

den næste laves på samme vis, - her skal du gerne ende med: y2 - y - 12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
03. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Er den anden sådan her:

(3+y)(y-4)

3*y+3*-4+y*y+y*-4

3y-12+y^2-4y

y^2-y-12

Er det så rigtigt?

Men hvordan kan jeg så finde det reducerede udtryk når y=5


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2010 af PeterValberg

Ja, det er helt korrekt :-)

Så skaldu finde værdien af det reducerede udtryk, når y= 5

y2 - y - 12 = 52 - 5 - 12 = 25 - 5 - 12 = 8

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
03. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

tak skal du have-.


Skriv et svar til: Forklaring og mellemregninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.