Fysik

Hjælp

03. februar 2010 af CJ3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber du kan hjælpe!

Vedhæftet fil: Dok2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af Fl3a (Slettet)

Energiforbruget finder du med formlen:

E=P*t

hvor E er energi, P er effekt ot t er tid. Husk  1W = 1J/s

for at få din energi i kilowatttimer (kWh) skal du bruge: 1kWh=3,6*10^6 J.

Når du har prisern i kWh skal du bare gange med prisen per kWh for at finde prisen på energiforbruget i de 8000 timer for hver typpe pære. Hertil skal du så lægge prisen på pærere i de to tilfæde. Altså 50,- og for sparepærerne og 8*12,- for glødepærerne.

I den sidste delopgave skal du starte med at beregne den samlede tid pærerne er tændt om året og så benytte samme metode som i delopgave 1 og 2 til at beregne prisen for den benyttede energi i hvert tilfælde. Til dette skal du så lægge prisen på pærere, altså 12,- for hver 1000W for glødepærer og 50,- for hver 8000W for sparepærere.


Svar #2
03. februar 2010 af CJ3 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.