Matematik

Bestem tallene A og B

03. februar 2010 af niclash0mie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey! håber I kan hjælpe med denne lille opgave:

En funktion f er af typen: f(x) = b * x a , og der gælder, at f(2) = 4 og f(4) = 64

1. Bestem tallene a og b, og opskriv regneforskriften for f

Håber I kan hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af mathon

    • opskriv funktionsudtrykket to gange
    • indsæt de to kendte punkterns koordinater heri
    • divider de to fremkomne udtryk, hvorved fremkommer et udtryk, hvoraf a kan beregnes/aflæses

  


Svar #2
03. februar 2010 af niclash0mie (Slettet)

#1
 

    • opskriv funktionsudtrykket to gange
    • indsæt de to kendte punkterns koordinater heri
    • divider de to fremkomne udtryk, hvorved fremkommer et udtryk, hvoraf a kan beregnes/aflæses

  Du kunne måske uddybe det en smule? jeg har nemlig absolut ingen noter fra de lektioner vi havde om det.. så jeg er lidt på bar bund.. hvis du bare kunne uddybe det en lille smule ville det være en stor hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2010 af mathon

                y = b·xa

                64 = b·4a
                 4 = b·2a           ligningerne divideres

                16 = (4/2)a
                 24 = 2a            hvoraf ses

                  a = 4
 


Svar #4
03. februar 2010 af niclash0mie (Slettet)

selvfølgelig... :D tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2012 af tahmiilde (Slettet)

#3 
Hvor har du de to kendte punkter fra, altså 64 = b·4a og 4 = b·2a ??? 


Skriv et svar til: Bestem tallene A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.