Fysik

Rocks

03. februar 2010 af lith (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

A group has landed on the moon, and they wish to determine the mass of som erocks. they have a spring scale calibrated to read pounds mass at a location where the acceleration of gravity is 32.186(ft)(s)^-2. one of the moon rocks gives a reading of 18.76 on this scale. what is its mass?..what is its weight on the moon..g(moon)=5,32(ft)(s)^-2..

er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave..forstår ikke hvordan jeg skal beregne massen når jeg kun har (g)..

påforhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Fjedervægten er kalibreret i omgivelser, der har en tyngdeacceleration g(fjeder) = 32.186(ft)(s)^-2. Disse omgivelser svarer til tyngdeaccelerationen ved jordens overflade. For at give et udslag svarende til m0 = 18.76 pds, skal fjederen påvirkes af en kraft af størrelse

F = m0*g(fjeder) = 18.76*32.186 (pds)(ft)(s)^-2

Det er altså størrelsen af kraften, der virker på månestenen. Lad stenens masse være m1. Tyngdekraften på månen på denne sten er m1*g(moon) og er lig med den kraft, der giver det nævnte udslag på fjedervægten. Altså

F = m1*g(moon) = m0*g(fjeder), så

m1 = m0*g(fjeder)/g(moon) = 18.76*32.186/5.32 = 113.498 pds.

Stenens vægt på månen er størrelsen af den tyngdekraft, der virker på stenen:

v1 = m1*g(moon) = m0*g(fjeder) = F = 603.81 (pds)(ft)(s)^-2

Stenen, der har en masse på 113.498 pds, har på månen en vægt, der svarer til vægten på jorden af et legeme med massen 18.76 pds.


Skriv et svar til: Rocks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.