Matematik

Løsningssytem

03. februar 2010 af chrid (Slettet)

 Løs ligningssystemet:
 -x + 3y = 6
 2x + y = - 5

Nogle der kan hjælpe på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af PeterValberg

Brug indsættelsesmetoden (fx) 

-x + 3y = 6
2x + y = - 5

x = 3y - 6  
y = -2x - 5

x = 3(-2x - 5) - 6
y = -2x - 5

x = -6x - 15 - 6
y = -2x - 5

7x = -21
y = -2x - 5

x = -3
y = -2·(-3) - 5

x = -3
y = 1


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. februar 2010 af chrid (Slettet)

 Tusind tak. 


Skriv et svar til: Løsningssytem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.