Matematik

Reducering (Hjælp)

03. februar 2010 af aquaf (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan gør man disse reducering i forklaringsmåde?

Opg 1: a(a + 3b) - ab

Opg 2: 3 x (4a + b)

Opg 3: 2 x (3a - b)

Tak på forhåmd


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2010 af Taqz (Slettet)

 I den første gang ind i parenteserne og træk fra. De to andre gang ind i parenteserne.


Svar #2
03. februar 2010 af aquaf (Slettet)

Kan du gøre den første stykke, tak. Så er det nemmere.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2010 af Goomoonryong (Slettet)

Opg 1: a(a + 3b) - ab

a*a = a2 - a ganges ind i parentesen. Først ganges den med første led, altså a.

a*3b = 3ab - a ganges med andet led, altså 3b.

-ab = -ab - Ingen ændring her.

Reduceret til a2 + 3ab - ab

Opg 2: 3 x (4a + b)

3*4a = 12a - 3 ganges ind i parentesen. Først ganges den med første led, altså 4a.

3*b = 3b - 3 ganges med andet led, altså b.

Reduceret til 12a + 3b

Opgave 3 er præcis den samme metode som opgave 2, og den første del i opgave 1.


Skriv et svar til: Reducering (Hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.