Matematik

Bestem tallet a,

04. februar 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

a.kvarterodx= 3x-2

(Kan ikke lige lave kvarterodstegnet)

Man skal så bestemme tallet a, så x= 4

? Hvad skal man gøre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af mathon

     a·√(x) = 3x - 2   og    x≥0                 kvadrer

     a2·4 = 3·4 - 2

     4a2 = 10

     a2 = 2,5

     a = ±√(2,5)


Svar #2
04. februar 2010 af Djemba (Slettet)

Mange tak. Så man sætter egentlig 4 ind xets plads.

Men hvorfor Kommer a i anden?

Og igen, mange tak, da opgaven skal afleveres i dag.

Hvorfor er matematik ikke samfundsfag:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2010 af mathon

rettelse:

      a·√(4) = 3·4 - 2

      2a = 10

       a = 5


Svar #4
04. februar 2010 af Djemba (Slettet)

Fordi kvarteroden af 4 er 2. Jeg er med. Thanks.


Skriv et svar til: Bestem tallet a,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.