Matematik

Målestoksforhold?+ Please..

04. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hej, Vil gerne have noget hjælp til denne opgave:

Et landkort er tegnet i målestoksforholdet 1:250000. Mellem to byer på kortet er der 15,4 cm.

Hvor langt er der i virkeligheden mellem de to byer.

Skal jeg ikke sige:250000/15,4 cm

Håber på hjælp. ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2010 af Goomoonryong (Slettet)

1:250000 = 1 cm på kortet svarer til 250000 cm i virkeligheden.

15,4 cm svarer så til: 250000cm*15,4 = 3850000 cm = 38500 m = 38,5 km i virkeligheden.
 


Svar #2
04. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Tak skal du have:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2010 af Opprimer (Slettet)

Jeg er kun 13 år men tror godt jeg kan hjælpe.

Altså 1 cm i virkeligheden er 250000 på kortet.

250000 cm = 2500 meter = 2,5 km

Altså 250000*15,4 = 3850000cm = 38,5 km.

Håber det hjalp.

Mvh Frederik.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2010 af Opprimer (Slettet)

Re 3.

Jeg forklarede det på en lidt dårlig metode, jeg prøver lige igen.

Altså 1 cm er i virkeligheden = 250000cm på kortet.

250000 cm = 2500 meter = 2,5 km.

Så du kan: 250000*15,4 = 3850000 cm = 38500 m = 38,5 km.

Eller du kan tage 2,5*15,4 = 38,5 km.

Håber det var bedre.

Mvh Frederik.


Svar #5
04. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Kan jeg ikke også bare sige:

250000*15,4 cm /1000 = 38,5 km.


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. februar 2010 af Opprimer (Slettet)

Jo det kan du godt.


Svar #7
04. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Og du er sikker? Ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. februar 2010 af Goomoonryong (Slettet)

Man behøver ikke en lommeregner for at se at 250000*15,4 cm /1000 = 38,5 km er forkert.

Du dividere med 1000 for at lave det fra meter til kilometer. Men det starter jo med at være centimeter. Så du skal også dividere med 100, så det bliver 250000*15,4 cm /100000 = 38,5 km.


Svar #9
06. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Kan jeg ikke skrive det op sådan her= 250000*15,4/1000*100


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. februar 2010 af Goomoonryong (Slettet)

Kan du godt men så skal du huske parentes så der står 250000*15,4/(1000*100)


Svar #11
06. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

hvorfor skal deer stå parantes?


Brugbart svar (1)

Svar #12
06. februar 2010 af Goomoonryong (Slettet)

Hvis der ikke er parentes bliver der ganget med 100 efter der er divideret med 1000, så det bliver egentlig kun divideret med 10, men hvis der er parentes bliver den divideret med 1000*100 = 100000.


Skriv et svar til: Målestoksforhold?+ Please..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.