Matematik

fuglearter

04. februar 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

 kan i hjælpe med denne opgave

f(x)=b*x0,25      1000< x < 6400    (f(x)er antallet af fuglearter ved søen og x er overfladearealet)

1) bestem tallet b når det oplyses at der er 3 fuglearter ved en sø med overflade arealet 1650m2

om de to søer s1 og s2 gælder at x2=10*x1 hvor x1 er overfladearealet af s1 og x2 er overfladearealet af s2. envidere gælder at f(x2)=k*f(x1)

2) bestem k og beskriv hvad dette tal fortæller om antallet af fuglearter ved de to søer


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af mathon

     f(x) = b·x0,25

     3 = b·16500,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2010 af Kiliki (Slettet)

1) sæt f(x)=3 og x=1650

og isoler derefter b. Så er det den eneste ukendte variabel


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2010 af mathon

       y = f(x)

       (y2/y1) = (x2/x1)0,25

        k = 100,25


Svar #4
04. februar 2010 af saltum (Slettet)

tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til k=100,25?

Hvilke tal har du brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2010 af ak07 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=766145

Den fortæller dog ikke noget om hvad det siget om antallet af fuglearter..


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2011 af TheWolffi

Hvis det er tilladt at bruge cas i opgaven kan det hele bare løses ved hjælp af solve

fx solve(f(10*x1)=k*f(x1),k) , da x2=10*x1 står der f(10*x1) i stedet for f(x2)

Ved ikke helt med antallet af fuglearter, men tænker lidt, at der måske er 10^0.25 flere fuglearter i S2 end i S1 eftersom f(x2)=k*f(x1)?


Skriv et svar til: fuglearter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.