Matematik

Skjult AndengradsLigning....

04. februar 2010 af TheLost (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har 2 AndengradsLigninger som jeg har lidt problemer med...

Den ene tror jeg godt jeg kender svaret på, men vil lige høre om det er rigtigt.

1. sin^2(x)+1/6sin(x)-1/3=0 - Har opsnuset mig til at man bare skal sætte sin(x)=x - er det rigtigt?

2. x^6-5x^3-6=0 - hva' gør jeg her?

Håber virkelig på nogen gode svar... Tak skal i have ;) - kan sagtens regne dem ud, skal bare ha' hjælp til at få fisket den rigtige andengradsligning ud...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af Isomorphician

2: Sæt x3 = x


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2010 af mathon

1.
     z = sin(x)

     z2 + (1/6)z - (1/3) = 0

     6z2 + z - 2 = 0

..............

2.
     z = x3

     z2 - 5z - 6 = 0

    


Svar #3
04. februar 2010 af TheLost (Slettet)

Kort og præcist. Jeg takker :D


Skriv et svar til: Skjult AndengradsLigning....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.