Matematik

Sandsynlighed

07. februar 2010 af Tinalee2001 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 En spinder har tallene 1 til 5, således at hvert tal har samme sandsynlighed for at blive udvalgt. Hvor mange gange forventer du at 5 blev udvalgt når spinderne drejes?:

a. 10 gange                b. 250 gange                   c. 400 gange 

Begrund dit svar.

Jeg har prøvet at tænke over det - men komme ikke frem til nogen som helst løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af Duffy

a. 10 gange -> brug binomialformlen med p=0,2 n=10 og E(X) = np

b. 250 gange -> brug binomialformlen med p=0,2 n=250 og E(X) = np

c. 400 gange -> brug binomialformlen med p=0,2 n=400 og E(X) = np


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.