Matematik

45*5^x+15=60

07. februar 2010 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Som der jo står er opgaven:

              45*5^x+15=60

I svaret står der, at svaret er: 0.

Nu er mit spørgsmål bare, hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af piper (Slettet)

45 * 5^x = 45

5^x = 1

ln(5^x) = ln(1)

x * ln(5) = ln(1) = 0     logaritmeregneregler


 


Svar #2
07. februar 2010 af Tef159 (Slettet)

Hvad så med de +15?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af piper (Slettet)

45*5^x+15=60

Træk 15 fra på begge sider

45*5^x = 45


Svar #4
07. februar 2010 af Tef159 (Slettet)

Nu er jeg med.

Tak :)


Skriv et svar til: 45*5^x+15=60

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.