Matematik

Parabler!?

07. februar 2010 af Carolinedb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et problem med en aflevering - der er flere opgaver i den fil jeg har vedhæftet, men det er de to første opgaver jeg ikke forstår - altså opgave 4 og opgave 5...

Nogen der kan hjælpe mig?

Vedhæftet fil: Opgavesæt 12.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af MN-P (Slettet)

P

Parabelens ben vender opad, så a>0
P skæring c med y-aksen ligger over x-aksen c>0
da P ikke skærer x-aksen er diskriminanten <0

Herfra burde du selv kunde lave Q

da parabel P er smaldere en Q er |ap|>|aq|
 

Da q har to skæringspunkter med x-aksen er diskriminanten d>0


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2010 af peter lind

Opgave 49 a positive for opadvendte grene, negativ for nedadvendte grene, c angiver skæringen med y aksen. Hvis d> 0 har den tilsvarende ligning en dobbeltrod, d <0 er der ingen,

5) Nu har jeg ikke bilaget og kan derfor ikke bruge det og ved ikke engang hvordan det skal bruges. Hvis der holdes til grafen., så betyder f'(x) = 0 at der er vandret tangent, så du må udfra grafen skønne hvornår der er det. For f'(x) = 1 har tangenten hældningen 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af MN-P (Slettet)

f'(0) er hældningen for tangenten i f(0)=(0,-2)
Indtegn tangenten og aflæs et punkt (p,q) på linien

Hældningen a= q/p og skæring med y-aksen i b=-2

y=ax+b
indsæt a og b

Lav selv f'(1)


Skriv et svar til: Parabler!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.