Matematik

Differentialregning?

07. februar 2010 af Svensi (Slettet)

Har følgende formel

y = 80 * 0,95^x + 20

hvor x er antal timer der er gået efter påfyldningnen og y er vandets temperatur i en termokande

Spørgsmålet lyder: Med hvilken hastighed ændrer temperaturen sig 6 timer efter påfyldningen?

Er det noget med at man skal differentiere formlen og sætte 6 ind på x's plads i f '(x)?

Fx :

f '(x) = -4,10346 * 0,95^x

f '(x) = -4,10346 * 0,95^6 = -3,01642

Så temperaturen falder med -3,01642 grader pr. time efter 6 timer ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

Du har helt ret. Det er lige netop det du skal.


Svar #2
07. februar 2010 af Svensi (Slettet)

Super tak! :-)


Svar #3
07. februar 2010 af Svensi (Slettet)

Og tallet "20" i y = 80 * 0,95^x + 20, er det ikke startværdien og fortæller at vandet var 20 grader ved påfyldningen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2010 af peter lind

Nej. Det er den temperatur vandet antager efter meget lang tid d.v.s omgivelsernes temperatur. Startværdien er 80+20=100 grader.


Svar #5
07. februar 2010 af Svensi (Slettet)

Ah okay :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2014 af 123434 (Slettet)

Hvordan får man -4,10346?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man differentierer funktionen

      f(x) = 80 · 0,95x + 20 = 80 · eln(0,95)·x + 20 ,

      f '(x) = 80·ln(0,95)·0,95x = -4,10346 · 0,95x .


Skriv et svar til: Differentialregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.