Fysik
Emission
06. februar 2005 af
Feel (Slettet)
2.2 Ioniseringsenergien for et heliumatom i grundtilstanden er 24,6eV. En af de uktraviolette linier i heliums emissionsspektrum har bølgelængden 58,4 nm. Denne linie svarer til overgang fra en exciteret tilstand til grundtilstanden.
Beregn energien af den exciterede tilstand.
- er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre, har gjort følgende: E= h * (c/lamda)= 3,4 *10^-18 J
--> 3,4 *10^-18 J / 1,609*10^-19 J = 21,26 eV?
er dette rigtigt?
Beregn energien af den exciterede tilstand.
- er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre, har gjort følgende: E= h * (c/lamda)= 3,4 *10^-18 J
--> 3,4 *10^-18 J / 1,609*10^-19 J = 21,26 eV?
er dette rigtigt?
Svar #1
06. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
Det er ikke helt korrekt. Du skal lige tolke teksten rigtigt. At ioniseringsenergien for et He-atom i grundtilstanden er 24.6eV, betyder, at grundtilstandens energi er -24.6eV.
Fotonenergien E, som du udregner korrekt, er forskellen i energi mellem den exciterede tilstand E_exc og grundtilstanden E_g. Dette er en konsekvens af Bohrs frekvensbetingelse.
Vær varsom med afrundinger. Brug helst flere betydende cifre for Plancks konstant h, og lyshastigheden i vakuum, c. Jeg foreslår disse;
h = 6.626*10^(-34)J*s
c = 2.998*10^8 m/s
og dermed er
E = 21.2328...eV
Den exciterede tilstands energi er så
E_exc = E_g + E = (-24.6eV) + 21.23...eV = -3.367...eV ~ -3.4eV
//Singularity
Fotonenergien E, som du udregner korrekt, er forskellen i energi mellem den exciterede tilstand E_exc og grundtilstanden E_g. Dette er en konsekvens af Bohrs frekvensbetingelse.
Vær varsom med afrundinger. Brug helst flere betydende cifre for Plancks konstant h, og lyshastigheden i vakuum, c. Jeg foreslår disse;
h = 6.626*10^(-34)J*s
c = 2.998*10^8 m/s
og dermed er
E = 21.2328...eV
Den exciterede tilstands energi er så
E_exc = E_g + E = (-24.6eV) + 21.23...eV = -3.367...eV ~ -3.4eV
//Singularity
Skriv et svar til: Emission
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
