Matematik

Bestem a

07. februar 2010 af SnavePolle (Slettet)

Følgende funktioner er alle af formlen f(x) = ax. Bestem i hvert tilfælde a, når:

a) f(5) = 10

b) f(-6) = 12

c) f(7) = 25

d) f(3) = 0,5


Svar #1
07. februar 2010 af SnavePolle (Slettet)

Er det ikke sådan her?

f(x) = a^x -> f(x)^(1/x)=a

this can be done as long as x is not 0, so always for these problems. It can only be done numerically, however.

a) a=10^(1/5)=1.58489
b) a=12^(1/-6)=0.66090
c) a=25^(1/7)=1.58382
d) a=(0.5)^(1/3)=0.79370

Eller sådan her?

a) f(5) = 10
a^5 = 10
a = 1.5848...

b) f(-6) = 12
a^(-6) = 12
a^6 = 1/12
a = 0.66090...

c) f(7) = 25
a^7 = 25
a = 1.5838...

d) f(3) = 0.5
a^3 = 0.5
a = 0.79370...


Skriv et svar til: Bestem a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.