Matematik

Monotoniforhold - hjælp

08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

jeg har en funktion der hedder f(x) = (x2 - x - 2 ) / ( 2x - 6 )

hvornår er den voksende og aftagende ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af mathon

brug
           (f(x)/g(x))' = [f '(x)·g(x) - f(x)·g'(x)]/g2(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2010 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0, Se på fortegne af f'(x) på intervallerne der deles af disse punkter og af x=3. NB f(x) er ikke defineret for x=3


Svar #3
08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

jeg har fået det til {x <= 1}, {5 <= x}   og {1 <= x, x < 3}, {x <= 5, 3 < x}

hm ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2010 af mathon

se


Svar #5
08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

tusind tak, men jeg skal anvende et matematik program, og jeg har gjort følgende:

solve(d >= 0, {x})   =    {x <= 1}, {5 <= x}  

solve(d <= 0, {x})  =     {1 <= x, x < 3}, {x <= 5, 3 < x}

Hvor

 


Svar #6
08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

hvornår er den så voksende og aftagende ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2010 af mathon

monotoniforhold:
for x<1 er f '(x) ???0, hvorfor f(x) er monotont ?????
for 1<x<3 er f '(x) ???0, hvorfor f(x) er monotont ?????
for 3<x<5 er f '(x) ???0, hvorfor f(x) er monotont ?????
for x>5 er f '(x) ???0, hvorfor f(x) er monotont ?????

udfyld


 


Svar #8
08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

det forstår jeg ik helt ,s ?


Svar #9
08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

jeg behøver egentlig ikke alle de mellemregninger, da jeg har løst solve. Jeg skal bare skrive hvornår den er voksende og aftagende ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. februar 2010 af mathon

...det er netop, hvad det handler om!

   da linjen x = 3 er lodret asymptote


Svar #11
08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

nåår hm jeg kan bare ikke finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. februar 2010 af mathon

hvilket fortegn har f '(x) = [(x-1)(x-5)]/(2(x-3)2)

i de forskellige monotoniintervaller


Svar #13
08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

de har -


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. februar 2010 af mathon

#7 fortsat

     monotoniforhold:
     for x<1 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
     for 1<x<3 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
     for 3<x<5 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
     for x>5 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende




 


Skriv et svar til: Monotoniforhold - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.