Matematik

trekant

08. februar 2010 af tineei (Slettet)

jeg brug for hjælp til at løse denne opgave, håber  der er hjælp derude.

(fil)

Ovenstående figur viser en trekant ABC, hvori højden BH er indtegnet.
Nogle af målene fremgår af figuren.
 

a) Bestem |AH|
b) Bestem arealet af trekant ABC .

Vedhæftet fil: trekant1.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af mathon

   a) Bestem |AH| = 17·cos(38º)

       h = 17·sin(38º)


   b) Bestem arealet af trekant ABC = (1/2)·h·(17·cos(38º) + 5) = (1/2)·(17·sin(38º))·(17·cos(38º) + 5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, så ved du, at

|BH| = 17 sin 38o, og

|AH| = 17 cos 38o

Grundlinien er så

|AC| = 5+|AH| = 5 + 17 cos 38o

Trekantens areal er nu 1/2 * højde * grundlinie:

A = 1/2 |BH| |AH| = 1/2 * 17 sin 38o * (5 + 17 cos 38o) = 96,269...


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af englo (Slettet)

Se vedhæftnigen, spørg hvis der er noget du ikke forstår! :)

Vedhæftet fil:Dokument1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

I #2 skulle det være

A = 1/2 |BH| |AC| = 1/2 * 17 sin 38o * (5 + 17 cos 38o) = 96,269...

i den sidste linie.


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.