Fysik

HELP!!!

09. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1:

Luften på skrivebordet og Jorden

Hvor stor en masse har den luft, som hviler oven på en kvadratmeter af dit skrivebord

Hvad er den samlede masse af luften i Jordens atmosfære?

Opgave 2:

I et U-rør er der hældt vand og olie. Vandet står 135 mm op i den ene gren, mens olien står 12,3mm højere i den anden gren. Hvad er oliens densitet?

opgave 3:

Højdemåling

Med en trykmåler måles luftens tryk ved foden af et højhus til 101,3 kPa, mens den samme trykmåler viser 98,0kPa på højhusets tag. Luftens densitet kan sættes til 1,20 kg/m^3.

Hvor højt er højhuset?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af jleacht (Slettet)

1:

Omregn 1 atm til Pa. Derefter skal gange det med 1 m^2. Så skulle du gerne have vægten ( w eller Fg). Når du har vægten, skal du dele den med tyngde accelerationen... Tadaa så skulle du gerne have massen.

Nu har du fundet massen over et m^2. Hvis du bruger Arealformlen for en kugle og bruger radius for Jorden, finder du arealet af Jorden. Når du ganger Arealet med massen/m^2, som du havde fundet, får du m_total.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2010 af jleacht (Slettet)

2:

Der er ligevægt i systemet:

wvand = wolie ⇔ mvand * g = molie * g ⇔ ρvand * Vvand * g = ρolie * Volie * g

⇔ ρvand * hvand * A * g = ρolie * holie * A * g

Arealet og tyngdeaccelerationen går ud så man får:

ρvand * hvand = ρolie * holie ⇔ ρvand * hvand / holie = ρolie


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2010 af jleacht (Slettet)

3:

Der er en trykforskel, ΔP. Tryk kan trykker defineres som en kraft pr. Arealenhed. Så man får ΔP = ΔF / A. Eller hvis man regner med vægt: ΔP = Δw / A.

Når man skriver vægten om får man:

ΔP = ((m- m2) * g ) / A eller ΔP = (Δm * g ) / A.

Når man skriver massen om, så m = ρ * V = ρ * h * A:

ΔP = (ρ * Δh * A * g ) / A ⇔ ΔP = ρ * Δh * g

Når man så isolerer Δh får man:

ΔP / (ρ * g) = Δh

Håber det hjalp ;P


Svar #4
10. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet)

TAAK ;D


Skriv et svar til: HELP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.