Matematik

Differentialligning

10. februar 2010 af morten1092 (Slettet)

Hvad menes der med begrebet differentialligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

En differentialligning er en ligning, der udtrykker en sammenhæng mellem en funktion f(x) og en eller flere af dens afledede.


Svar #2
10. februar 2010 af morten1092 (Slettet)

Mange tak :)

Hvordan gør man så rede for at: G(t) er en løsning til differentialligningen -bG(t) / dt = k*G(t), idet den fuldstændige løsning er G(t)=G(0)*e^(-s*t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du prøver efter ved indsættelse i differentialligningen


Svar #4
10. februar 2010 af morten1092 (Slettet)

Vi gør prøve for: G(t) = G(0)*e^(-s*t)


bG(t)/dt = G(0)*(-k)*e^(-s*t)
⇔bG(t)/dt = k*G(0)*e^(-s*t)
⇔-bG(t))/dt = k*G(t)
 

Har jeg så bevist at G(t) er en løsning til diff.ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det for et "b"? Er du sikker på, det ikke er et "d"?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find differentialkvotienten -dG(t)/dt fra udtrykket for G(t), og eftervis, at det er lig med k*G(t)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.