Matematik

linje gennem to punkter . hjælp

10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

en ret linje går gennem punktet P og Q .

P ( -12, - 11)  og Q (15, -39 )

har fået a til at blive -5

og b til at blive -71

forskrift:  f(x) = -5x - 71

er dette korrekt ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af mathon

nej

du skal udarbejde en parameterfremstilling,
som er eneste måde for en ret linje i rummet.


Svar #2
10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

hvad skal det betyde ,s ?


jeg har anvendt a = y2 - y1 / x2 - x1  for at finde a

 og for at finde b har jeg brugt formlen :

b = y1 - ax1


Svar #3
10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

altså det er en ret linje der går gennem disse to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2010 af mathon

sorry

                jeg fik ikke læst ordentligt - det er i planen


Svar #5
10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

det er i orden, men er det så rigtigt det jeg har gjort, når det er en ret linje der går gennem punkterne P og Q ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2010 af mathon

    a = (-11-(-39))/(-12-15) = -(28/27)

    b = -39 - (-(28/27))·15 = -(211/9)

    y = -(28/27)x - (211/9)

    27y = -28x - 633

   28x + 27y + 633 = 0             i lidt pænere udgave


Svar #7
10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

ja og der fik jeg disse tal:

har fået a til at blive -5

og b til at blive -71

forskrift: f(x) = -5x - 71
 


Svar #8
10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

jeg har lavet sådan nogle opgaver før, så kan man ik sige mit også er rigtigt ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2010 af mathon

"så kan man ik sige mit også er rigtigt?"

...det kan man godt - men det bliver det jo ikke mere sandt af :-)


Svar #10
10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

nåår, men hvis jeg afleverer det jeg har lavet, er det så forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. februar 2010 af mathon

Ja


Svar #12
10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

har du ikke byttet rundt på x2 og x1 ?


Svar #13
10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

skal det ik være

a = -39 - 11 / 15 - 12    = - 50 / 3 = -5

b = - 11 - (-5) · (-12) = - 71
hm


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. februar 2010 af mathon

du kan nummerere punkterne som du vil
udregningsmæssigt har det ingen betydning - da det blot bliver brøken forlænget med -1

       a = (y2-y1)/(x2-x1) = (y1-y2)/(x1-x2)

og   b = y2 - ax2 = y1 - ax1


Svar #15
10. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

når okay : )

synes bare det så lidt forkert ud med

28x + 27y + 633 = 0

da forskrift for linæer er ax + b ?  


Skriv et svar til: linje gennem to punkter . hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.