Matematik

Hjælp til at bestemme ligning

13. februar 2010 af Maskinen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Fra kemi kender jeg at pH=-log[H30+] og pOH = -log[OH-]
Samtidig ved jeg at [H30+] * [OH-] = 10-14

Mit problem ligger i i at bevise at: 

pH + pOH = 14 

Er der nogle som kan hjælp med at bevise det? 
Umiddelbart skyder jeg på at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet og så hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2010 af MN-P (Slettet)

pH + pOH = -log[H30+]+ (-log[OH-])

loga+logb=loga*b

-log[H30+]+( -log[OH-])= - log ( [H30+] * [OH-])

[H30+] * [OH-] = 10-14


- log ( [H30+] * [OH-]) = -log 10-14 =log 1014 = 14


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.