Matematik

hjælp til et 10-turskort 1153 kr. = hvor mange enkeltbilletter!!!! hjææælp!

14. februar 2010 af KBP1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg skal have hjælp til opgaven 4.3 - har lavet opgave 4.2 men i får den lige med.

En enkeltbillet koster 137 kr.

4.2: hvad koster 3 enkeltbilletter??

(137*3) = 411 kr.

Lena køber et 10-turskort. det koster 1153 kr.

4.3: hvis hun bruger enkeltbilletter, efter hvor mange togture er 10-turskortet så billigere?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 så siger du

10-turskortets pris divideres med enkeltbillettens pris 


Svar #2
14. februar 2010 af KBP1 (Slettet)

dvs.: 1153/137? :).


Svar #3
14. februar 2010 af KBP1 (Slettet)

#1
 

 så siger du

10-turskortets pris divideres med enkeltbillettens pris 

dvs.: 1153/137? :).


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 lige præcis. Det betyder, hvor mange enkeltbilletter kan du købe for prisen af et 10 turskort


Svar #5
14. februar 2010 af KBP1 (Slettet)

okay.. men men .. det bliver til = 8,4160583.

skal det så rundes ned til 8 tog ture?


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

#5. Ja, hvis du kun skal bruge 8 klip kan det ikke betale sig at købe et 10 turskort, da prisen for 8 klip (8*137) er mindre end prisen for et 10 turskort. Men skal du bruge 9 klip eller flere, kan det bedre betale sig at købe et 10 turs kort


Svar #7
14. februar 2010 af KBP1 (Slettet)

okay, det lyder godt :).


Svar #8
14. februar 2010 af KBP1 (Slettet)

men skal der ikke flere udregninger på, end:
(1153/137) = 8.


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

#8, du må ikke skrive (1153/137) = 8 for det er ikke rigtigt. du skal skrive 1153/137= 8,4160583, og så selv skrive hvorfor du runder ned.


Svar #10
14. februar 2010 af KBP1 (Slettet)

men jeg ved jo ikke hvorfor jeg runder ned.


Brugbart svar (1)

Svar #11
14. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Det jeg skrev i #6.

Du kan evt. skrive op hvad 8 enkelt klip koster 8*173=

og hvad 9 enkelt klip koster 9*137=

Ud fra det kan du så sige, at 9 billetter er dyrere end 10 turs kortet mens 8 er billigere, og derfor runder du ned.


Brugbart svar (1)

Svar #12
14. februar 2010 af Conzeq (Slettet)

Du runder selvfølgelig ned fordi der er gøre med "menneskelige" tal. Du kan ikke bruge en kvart, en halv eller tre kvart billet til noget i den virkelige verden. 


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er da først efter den 9. tur, at 10-turskortet er billigere. Efter 8 ture har man stadig betalt mere med 10-turskortet, end hvad 8 enkeltbilletter koster. Så du skal runde op.


Svar #14
15. februar 2010 af KBP1 (Slettet)

jeg er helt forvirret allesammen.


Brugbart svar (2)

Svar #15
15. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså:

10-turskortet koster 1153 kr. En enkeltbillet koster 137 kr. Så koster 8 enkeltbilletter 8•137 kr = 1096 kr. Det er stadig billigere end et 10-turskort. Derimod koster 9 enkeltbilletter 9•137 kr = 1233 kr. Så først efter 9 ture er det billigere at bruge 10-turskortet.


Svar #16
17. februar 2010 af KBP1 (Slettet)

hvordan vil du så helt præcis skrive det op i hæftet?


Brugbart svar (1)

Svar #17
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg ved ikke, hvor detaljeret du skal bruge det. Men jeg synes da, det er ret detaljeret beskrevet i #16.


Svar #18
18. februar 2010 af KBP1 (Slettet)

det er alt for inviklet for min hjerne.

er det ca. sådan her?
 

eneltbilletter:

(8*137) = 1096 kr.

(9*137) = 1233 kr.

dvs. først efter 9 ture er det billigere at bruge 10-turskortet.

^ helt sådan der?


Brugbart svar (1)

Svar #19
18. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det lyder da som en rimelig forklaring.


Svar #20
19. februar 2010 af KBP1 (Slettet)

tak for hjælpen :).


Skriv et svar til: hjælp til et 10-turskort 1153 kr. = hvor mange enkeltbilletter!!!! hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.