Kemi

OT - ascorbinsyre ? Haster..!

14. februar 2010 af Raam (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heey .. sidder her med en kemi rapport som går ud på at bestemme koncentrationen af ascorbinsyre i jiuce.

I rapporten skal jeg bla. afstemme titreringsreaktion:  (aq) + I2 (aq) -> C6H6O6 + I ^ -

Den afstemte reaktionskema ser således ud: C6H8O6(aq) + I2(aq) →?C6H6O6(aq) + 2 I- (aq) + 2 H+(aq)

Hvordan finder jeg Oxidationstallet for C6H8O6, både i den afstemte og ikke afstemte?
Og det samme med I2??

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. februar 2010 af aaabbbccc009 (Slettet)

hahahah sjovt nok......var i gang med den samme rapport.....og det her er det eneste jeg mangler :D

I- bliver reduceret med 1(fra I2 til I-), men det andet har jeg ikke en anelse om.... 


Svar #2
15. februar 2010 af Raam (Slettet)

Jeg har fået det  til 1/3.. altså  bliver C6H8O6 oxideret med 1/3... Men problemmet er , jeg ved ikk om det passer...  :/


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2010 af aaabbbccc009 (Slettet)

<damn sorry........I- bliver reduceret med 2 self...(I2 til 2I-)...jeg har skrevet at det bliver oxideret me 2 C6H8O6 -> C6H6O6 + 2 H+ + 2 e- ......er ikke sikker om det jeg har lavet er korrekt, men tror ikk det du har lavet har en chance for være rigtig :D......for så vidt jeg ved kan et atom da ikk afgive eller optage en halv eller 1/3 elektron..det ville være underligt :D.....det er det samme som at sige at der bliver født et halvt eller 1/3 menneske fra en mor :D hahahha

nu har jeg ogs afleveret rapporten....finder snart ud af om det er rigtigt eller forkert.


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. februar 2010 af aaabbbccc009 (Slettet)

.


Svar #5
16. februar 2010 af Raam (Slettet)

hmm... ..

Jeg har fået til 1/3 ved at udregne det som en ligning... og i selve opg. står der: Gennemsnittet i OT er ikke et helt tal..

Men jaahr.. ser ud til ingen er af os er sikker på det vi har lavet er rigtig...

Somebody can help?? :D


Svar #6
16. februar 2010 af Raam (Slettet)

6x + 8 * (+1) + 6 * (-2) = 0 ? 6x -4 = 0 ? 6x= +4 ,  x = 4/6 = 2/3... 
OT- for ascorbinsyre 


Brugbart svar (4)

Svar #7
17. februar 2010 af aaabbbccc009 (Slettet)

Interesting....


Svar #8
23. februar 2010 af Raam (Slettet)

Har fundet fejlen... Det er rigtigt... det med at ascorbinsyre bliver oxideret med 2.. :I


Brugbart svar (2)

Svar #9
19. marts 2010 af aaabbbccc009 (Slettet)

juubbiiiiii :D


Skriv et svar til: OT - ascorbinsyre ? Haster..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.