Fransk
Atomer og Stråling.. En lille hjælp
08. februar 2005 af
Hønsen (Slettet)
Godaften derude...
Jeg sidder med en fysikopgave som jeg er lidt i tvivl om..
den lyder:
Solen udstråler effekten 3,9*10^26 W
a) Hvor stort er Solens massetab pr. sekund.
- Jeg har brugt formlen : m = E / C^2, og indsat m =(3,9*10^26 J/s) /((2,99793m/s)^2)
og får deraf : m =4,339*10^9 kg/J
Man renger med at Solen vil fortsætte sin nuværende udstråling i ca. 5 milliarder år endnu.
b) Hvor stor en brøkdel af sin nuværende masse vil Solen have mistet, når denne tid er gået?
- Jeg har i forrige opgave regnet massetabet pr. sekund.. Jeg omskriver så 5 milliarder år til sekunder og ganger med massetabet..Nu får jeg 6,8422*10^42 kg. Jeg finder solens nuværende masse i en tabelbog til at være 1,989*10^30 kg..
for at finde brøkdelen skriver jeg følgende:6,8422*10^42 kg/1,989*10^30 kg = 3,528*10^12.
Jeg er dog ikke helt sikker ´på om dette er rigtigt.. Ville derfor sætte pris på hvis der var nogle kommenterede beregninerne..
på forhånd mange tak
Jeg sidder med en fysikopgave som jeg er lidt i tvivl om..
den lyder:
Solen udstråler effekten 3,9*10^26 W
a) Hvor stort er Solens massetab pr. sekund.
- Jeg har brugt formlen : m = E / C^2, og indsat m =(3,9*10^26 J/s) /((2,99793m/s)^2)
og får deraf : m =4,339*10^9 kg/J
Man renger med at Solen vil fortsætte sin nuværende udstråling i ca. 5 milliarder år endnu.
b) Hvor stor en brøkdel af sin nuværende masse vil Solen have mistet, når denne tid er gået?
- Jeg har i forrige opgave regnet massetabet pr. sekund.. Jeg omskriver så 5 milliarder år til sekunder og ganger med massetabet..Nu får jeg 6,8422*10^42 kg. Jeg finder solens nuværende masse i en tabelbog til at være 1,989*10^30 kg..
for at finde brøkdelen skriver jeg følgende:6,8422*10^42 kg/1,989*10^30 kg = 3,528*10^12.
Jeg er dog ikke helt sikker ´på om dette er rigtigt.. Ville derfor sætte pris på hvis der var nogle kommenterede beregninerne..
på forhånd mange tak
Svar #1
08. februar 2005 af kranz (Slettet)
Tror hellere du skal smide dit spørgsmål over under fysik...!
Svar #2
08. februar 2005 af Hønsen (Slettet)
Hov.. det gik vist lidt hurtigt for sig.. men tak for det.. :D
Skriv et svar til: Atomer og Stråling.. En lille hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
