Matematik

Bestem c i log funktion

16. februar 2010 af kjgizmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet en matematisk opgave, som jeg har lidt problemer med lige pt hvordan jeg skal gribe den an..

a)

Ligningen lyder således.

pH = -log(c)

2.2 = -log(c)

Bestem c værdien

b)

Gør rede for hvis c gøres 100 gange større, vil pH formindskes med 2

Nogen der kan hjælpe med denne ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2010 af peter lind

Du ganger med -1, så der står log(c) = -2,2. Det slår du op på din lommeregner, regneark eller lignende. På lommeregneren hedder den sandsynligvis inv Log eller 10x


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

b)

Indsæt c' = 100 c og beregn den nye pH . Bemærk, at -log 100 = -2 .


Skriv et svar til: Bestem c i log funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.