Matematik

Bestem en ligning

16. februar 2010 af marshov (Slettet)

En linje l er givet ved ligningen

y= 2/3x +5/3

Bestem en ligning for linjen m, der går gennem punktet P(-1,4) og som står vinkelret på l

Håber at nogle kan hjælpe mig....


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Prøv at tegne et koordinatsystem til at starte med. ;-)


Svar #2
16. februar 2010 af marshov (Slettet)

Man forstå stadigvæk ikke hvordan jeg skal bestemme en ligning selvom jeg tegner den..


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2010 af mathon

"Bestem en ligning for linjen m, der går gennem punktet P(-1,4) og som står vinkelret på l"

=

Bestem en ligning for linjen m, der går gennem punktet P(-1,4) og som har hældningstal -(3/2)


 


Svar #4
16. februar 2010 af marshov (Slettet)

Man hvorfor for du nu hældningstallet til at være -(3/2)???

Vil du ikke prøve illustrer det som du forestiller dig??

Jeg forstå ikke helt tankegangen


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2010 af mathon

...produktet af ortogonale linjers hældningskoefficienter er -1


Svar #6
18. februar 2010 af marshov (Slettet)

Vil man godt kunne sige at 2/3 og  5/3 er normalvektor, for så kunne jeg bruge linjensligning til at bestemme ligningen??
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2010 af mathon

             y = -(3/2)·x + b       gennem P(-1,4)
dvs
             4 = -(3/2)·(-1) + b

             b = 5/2
hvoraf
             y = -(3/2)·x + (5/2)
            
 


Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.