Matematik

hjælp!

16. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hvordan kan jeg lave denne her ligning?

(15x+20):5+3(2x-1)=10

Mit bud er noget med dette her:

3*2x-3*-1=10 ..

Er det rigtigt`?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2010 af Bennike (Slettet)

Når man ganger ind i en parantes, skal man huske at gange i alle ledene.

(15x+20)/5+3(2x-1)=10

(15x/5+20/5)+(2x*3-1*3)=10

(3x+4)+(6x-3)=10

3x+4+6x-3=10

10x+1=10

skråstreg, /, og kolon, :, betyder det samme, altså divider.

Dit er altså rigtigt. Du mangler bare lige at gøre udregne den anden parantes også.


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.