Matematik

Differentialligning med ekstremumspunkter?

17. februar 2010 af 2xMulle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet følgende differentialligning y'-2y=4x^2-4x

Nogle af løsningerne til denne differentialligning har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf.

a) bestem en ligning for den kurve, som disse ekstremumspunkter vil tilhøre.

b) bestem den løsning til differentialligning, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positiv førstekoordinat.

Jeg er så dårlig til dette og er ikke sikker på hvordan jeg skal gå i gang


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af peter lind

a) I ekstremumspunkter er y'=0 så sæt y'=0 i differentialligningen

b) Hvis kurven har x-aksen som tangent gælder der i dette punkt y'=0 og y= 0. Sæt det ind i differentialligningen. Det giver en ligning til at bestemme røringspunktets x koordinat. Brug derefter et CAS værktøj til at løse ligningen.


Svar #2
18. februar 2010 af 2xMulle (Slettet)

Mange tak (:


Skriv et svar til: Differentialligning med ekstremumspunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.