Matematik

En regnefelj eller?

18. februar 2010 af knudsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Indbyggertal i år 2000(mio.)
Staten New York: 18,98
Staten Florida : 15,98

Årlig vækstrate i perioden 1990-2000
Staten New York: 0,54%
Staten Florida : 2,13%

 b)  Bestem, hvornår de to stater vil have lige mange indbyggere, hvis det forudsættes, at væksten i de to stater efter år 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000.

Det jeg har gjort på TI er at sige:

f(t) := 15.98*(1 + 0.0213)^(t)

g(t) := 18.98*(1 + 0.054)^(t)

jeg sætter ligningerne op mod hinanden:

solve(f(t)=g(t), t)

men jeg får at t = - 5.45904

det forstår jeg ikke helt, er der noget jeg har lavet forkert? for jeg skal jo have et årstal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2010 af Duffy

0,54% = 0,0054
 


Svar #2
18. februar 2010 af knudsen1 (Slettet)

TAKKER :D!  nu får jeg 10, 9, men skal jeg ikke lægge det sammen med noget, sådan jeg ved hvilket årstal det er??  er det så ikke 2000?? dvs i år 2011?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2010 af PeterValberg

Ups, du har en lille tastefejl ved ligningen for befolkningstilvæksten for New York:

det skulle gerne være g(t)=18,98·(1+0,0054)t

Du manglede et "nul", - forøvrigt giver det t = 10,96 år fra 2000 før der er lige mange indbyggere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
18. februar 2010 af knudsen1 (Slettet)

MANGE TAKKER!! i er sgu for gode herinde :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2010 af PeterValberg

Skulle det være en anden gang, så er du meget velkommen XD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: En regnefelj eller?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.