Matematik

bestem tallene a og b

18. februar 2010 af perlez (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)

er der nogle som kan hjælpe med at løse følgende opgave?

Funktionen f ( x) = b ⋅ x ^a opfylder, at

f (2) = 12 og f (4) = 96.
a) Bestem tallene a og b.


på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2010 af PeterValberg

Du har to punkter opgivet på grafen for f(x), nemlig (x1, y1) = (2, 12) og (x2, y2) = (4, 96)

f(x) er for øvrigt en potensfunktion :-)

Det såkaldte grundtal a kan bestemmes som:

b kan bestemmes som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2010 af Becky4 (Slettet)

Du kan også bruge formlen til at finde a, indsætte a og et af punkterne i selve forskriften og isolere b.  


Svar #3
19. februar 2010 af perlez (Slettet)

TAK for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2010 af Becky4 (Slettet)

No worries,

Det er bare meget rart at kunne, hvis man ikke nødvendigvis er en haj, til at huske alle de mange formler.


Skriv et svar til: bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.