Matematik

forskrift for lineær funktion

19. februar 2010 af perlez (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle som kan hælpe med at finde b?

jeg har selv fundet a : y2-y1/x2-x1 = 2

Grafen for en lineær funktion f (x) går gennem punkterne A(3,7) og B(9,25) .
Bestem en forskrift for f (x) .

på forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2010 af NejTilSvampe

a bliver altså 3

a=25-7 / 9-3 = 18/6 = 3

sæt en af punkterne ind i forskriften.

7 = 3*3 + b   eller   25 = 3*9 + b

løs selv for b.


Svar #2
21. februar 2010 af perlez (Slettet)

okay tak for hjælpen :)

får b til -2 kan det passe??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2010 af sejedannemann (Slettet)

 det får jeg hvertfald også 


Skriv et svar til: forskrift for lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.